Tech Company

-
Square foot
-
Month programme
-
Head count

Tech Company

The Brief

Procurement Method:
  • Traditional
Our Role:
  • Design Consultants

Our brief was to design a space to enable our client to conduct their growing relationships and business with their clients and partners while also showcasing their forward way of thinking.

Introducing a cafe culture and breaking away from the traditional meeting environment enabled visitors and employees to build relationships and work more effectively on collaborative projects. Cafe furniture and lounge spaces with loose rugs and feature planting create a domestic feel to the space. Feature timber and lights soften the exposed concrete ceiling.

Moving through to the working space, there is a central collaboration space with a large dining table, a semi-private booth and lockers for staff. The open plan workspace has height-adjustable workstations alongside high benches with draughtsman’s stools to enable people to work in the posture that suits them best. A mixture of meeting facilities including fixed rooms, lounge spaces, open meeting tables and individual telephone booths result in an agile space for this technology giant.

Get in touch

Gallery

Before

The client was rapidly growing out of the one floor it had in the building when the floor below became free. They jumped at the chance to turn this new area into an agile workplace for their sales team. The third-floor space was a completely blank canvas with grey carpet and a white suspended ceiling throughout.

Layout

Testimonial

“Working with the CMI Workplace team to deliver a forward-thinking workplace for this tech giant in Reading was an easy fit. Their clever use of materials and detailing have given this space a relaxed residential vibe for the sales team to utilise for their company promotions and to work flexibly. Working together with the client to ensure the experience of the space meets expectations was key to the success of this project. The client is proud to show off the space and is now using the space to the maximum.”

Jay Singh, Project Director, CBRE

Final Outcome

This new environment will enable the client to showcase their products, using the open, friendly space to invite partners and customers to experience the agile workplace. This space is a fantastic reflection of the client’s approach, always learning and evolving their products and encouraging open conversation and development.

back

CMIW Logo
London

Unit 231, Metal Box Factory
30 Great Guildford Street
London SE1 0HS

T: 020 3567 0811

Milton Keynes

11 Warren Yard, Warren Park,
Stratford Road, Milton Keynes,
Buckinghamshire MK12 5NW

T: 01908 224 160