Energy Supplier

-
Square foot
-
Month programme
-
Head count

Energy Supplier

The Brief

Location:
  • Staines, UK
Procurement Method:
  • Traditional/Tendered
Our Role:
  • Full Design Responsibility

We were briefed to create an interior that reflects the “home care” packages that are offered by this energy supplier to their own clients.

This enabled us to inject the offices with colour and pattern through the introduction of soft seating areas for collaboration, reflection and focus to bring a residential style to the space.

Centralised tea points create spaces for cross pollination of teams to communicate with adjacent library lounges for informal meetings to be conducted, with lockers installed to ensure total flexible working with height adjustable workstations and fixed height benches, giving each user the freedom to suit their way of working.

The introduction of acoustic screens and feature lighting throughout help to control the space giving landmarks for orientation.

Get in touch

Testimonial

“CMI Workplace’s attention to detail throughout was key to delivering such an important project for this client. The design was a striking change for a company that has always been so traditional in their approach to office accommodation. The remodelled spaces enable teams to benefit from working in a modern flexible environment designed to make them feel good about their new surroundings. The CMI team helped to guide the client throughout the project lifecycle, right through to how the space should be used and occupied as it was also a challenge to the overall culture.”

Martin Overal, Client Project Consultant

Collaboration

Meeting Hubs

With the introduction of lockers for storing personal items, collaboration spaces with white boards and meeting hubs for teams to connect, there is significant cross pollination and an improved atmosphere of collaboration. Everyone feels that their needs have been considered in the new space.

Creating an inviting place to work

We have worked closely with our client to create their vision of “The Office of the Future”.

The existing office layout was very tired with long rows of linear workstations. The challenge was to make the new office an inviting place to work, with lots of options for where and how to work. This was a huge step away from the organisation’s comfort zone of desk ownership and dedicated office and meeting facilities with very low utilisation ratios.

Reception

The final outcome

The floor plates and cores vary from building to building. This gave us the opportunity to plan the spaces to suit the business’s requirements, creating centralised receptions within the centre of the building and dedicated meeting suites for visitors, with a variety of formal meeting facilities on each floor.

The buildings vary in architectural style and size. The client was keen to pull together the overall site with a consistent language to the three buildings. We worked with our sister company CMI Studio to create a planning proposal on the entrances to each building and an injection of colour for orientation when moving between the buildings.

The main reception is located in the building 02 and leads through to the ground floor cafe, designed to encourage a working environment, alongside great food and drink, with views across the adjacent lake. We designed the spaces to have a domestic air with the use of a warm palette and varying finishes to encourage the feeling of working from home.

The settings created are more casual and welcoming for those using the space, locating workstations to the perimeter allowing staff to benefit from natural daylight, views across the lake and tree-lined surroundings.

back

CMIW Logo
London

Unit 231, Metal Box Factory
30 Great Guildford Street
London SE1 0HS

T: 020 3567 0811

Milton Keynes

11 Warren Yard, Warren Park,
Stratford Road, Milton Keynes,
Buckinghamshire MK12 5NW

T: 01908 224 160